Keuzejaar GH
 • Wil jij graag werken met mensen, maar vind je het ook lastig om te bepalen wat voor jou de juiste studie is? Kies dan voor het Keuzejaar aan de GH: een oriënterende kennismaking met alle studies die de GH aanbiedt. Aan het eind van het Keuzejaar maak je je definitieve studiekeuze en stroom je door naar het tweede jaar van de pabo, SPH, MWD, HBO-V, of GPW. Anders gezegd: je krijgt meer tijd om een goede keuze te maken, maar loopt geen studievertraging op! 

  Deel 1:

   

  Deel 2:

   

  Iets voor jou?

  Neem gerust contact op met coördinator Martijn van Nieuwenhuizen via 038-425 55 42 of mvannieuwenhuizen@gh.nl.

   Martijn van Nieuwenhuizen

  Beste middelgrote hogeschool

  Ook op onze open dagen kun je kennismaken met het Keuzejaar. Wil je een dagje meelopen met een Keuzejaarstudent? Meld je dan hier aan voor een meeloopdag.

 • Kiezen voor een opleiding is voor sommigen gesneden koek. Maar voor anderen een echte hoofdbreker. Wil jij een sociale opleiding doen, maar kun je geen keuze maken uit de verschillende opleidingen van de GH? Overweeg dan om het Keuzejaar te volgen. Na een uitgebreide oriëntatiefase, kies je in de tweede helft van dit jaar de studie die bij jou past. Dat kan de pabo zijn, HBO-V, SPHMWD of GPW. Deze route is bijzonder, want het levert geen studievertraging op!

  Inhoud

  Tijdens het Keuzejaar doe je basiskennis op die nodig is voor sociale beroepen als leerkracht, verpleegkundige, hulpverlener of pastoraal werker. Je verdiept je in vakken als psychologie, pedagogiek en sociologie. Je leert hoe groepsdynamica werkt en hoe je daarop invloed hebt. Je ontdekt hoe belangrijk expressie is, maar je leert ook hoe je een theoretisch onderzoek uitvoert. En natuurlijk pas je wat je hebt geleerd toe in de praktijk. Je loopt verschillende stages, waarvan een in het buitenland. Tijdens deze buitenlandstage leer je jezelf nog beter kennen en verruim je je kijk op de wereld.

  Wat vragen we van je?

  Het Keuzejaar volgen zonder studievertraging op te lopen. Daar moet je hard voor knokken. Gemotiveerd om je te oriënteren op verschillende vakgebieden. Niet bang om contact te maken met mensen op de werkvloer. Flexibel genoeg om te schakelen tussen theorie en praktijk. Bereid om te ontdekken welke rol je geloof in je werk kan spelen.

  Wat bieden we je?

  Door het Keuzejaar te volgen, ontdek je welke opleiding bij jou past. Wij bieden je verschillende vakken en stageplaatsen aan en leren je belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. In de tweede helft van het Keuzejaar spitsen we het programma toe op de opleiding die jij hebt gekozen. Aan het eind van dit jaar ontvang je je propedeusecertificaat en stroom je door naar het tweede jaar. Je loopt dus geen studievertraging op en hebt gewoon recht op vier jaar studiefinanciering.

  Contact

  Wil je graag meer weten over het Keuzejaar? Martijn van Nieuwenhuizen helpt je graag verder. Je kunt hem mailen of bellen. mvannieuwenhuizen@gh.nl of (038) 4255542.

  Martijn van Nieuwenhuizen